Waarom ik mijn prijzen verhoogd heb.

Aankondigingen, Fotografie

Je zal misschien denken, weeral?!  Maar geef me even een kans om het uit te leggen.

Ga gezellig in de zetel zitten, neem een tas chocomelk (want beikes koffie) en duik mee in mijn verhaal:

Laten we even een paar maanden terugkeren in de tijd. 

Vanaf januari 2022 ben ik full time ondernemer geworden en is fotografie mijn hoofdberoep. 

Tot eind maart kon je dan ook een all-in fotoshoot boeken bij mij voor €149. Je kreeg dan een paar dagen na jouw fotoshoot een galerij te zien met de onbewerkte foto’s en je mocht er dan 10 foto’s uitkiezen. Wou je er meer? Dan moest je er voor bijbetalen. Ik bewerkte dan deze foto’s en stuurde ze via WeTransfer naar je door. *Oh wat klinkt dit nu zo fout.*

Ik dacht dus, ik bied gewoon pakketten aan? Als ik nu 3 verschillende opties aanbied waar ze kunnen uit kiezen en er bij elk pakket een andere hoeveelheid aan foto’s is inbegrepen? Top! Vanaf 1 april was het zo ver. Mijn nieuwe prijzen stonden online én mijn klanten konden direct een fotoshoot online boeken en kiezen tussen mijn 3 pakketten met 4, 12 of 20 foto’s. 

Maar wat merkte ik? Mijn klanten hadden moeite met het kiezen tussen de pakketten. Hoe wisten ze nu voor de fotoshoot hoeveel foto’s ze achteraf gingen kiezen? Hadden ze voor het pakket met 12 foto’s gekozen maar wilde ze er achteraf 20, dan moesten ze alsnog 8 foto’s bijbestellen. En wat als ik klanten had die alle foto’s wilden kopen? Daar liep het dus vast.

Ook merkte ik dat klanten mij eigenlijk altijd voor het boeken contacteerde. Ik dacht, als ik nu ALLE informatie tot in de detail neerschrijf op mijn site en er dan genoeg linkjes en knopjes aan toevoeg om online te boeken, klanten het gemakkelijker gingen vinden. Maar klanten willen net de fotograaf leren kennen vooraleer ze een fotoshoot boeken en dat klopte gewoon niet.

Ik wilde dus geen all in prijs meer aanbieden, maar ik wilde ook niet dat mijn klanten op voorhand moesten kiezen welk pakket ze wilden. Ook wou ik terug meer contact met de klant. Hun eerst eens horen, al hun vragen beantwoorden, gerust stellen dat ik ook gewoon een mens ben. Alle details uitleggen via een gesprek in plaats van neerschrijven via mijn site. Want als er iets is waar ik ben achtergekomen is het dat klanten nooit alles lezen. 🥲

En dan kwam het allemaal samen, door de cursussen die ik heb gevolgd en het overschakelen naar een online galerij was het opeens zooo duidelijk hoe ik mijn proces ging aanpassen.

Twee weken later en 5 levens verder stond het op poten. MIJN NIEUW SYSTEEM!

Mijn nieuw systeem, in een notendop.

(Voor het uitgebreide verhaal zal je mij even moeten bellen 😉 )

Hoe werkt het nu, dat nieuwe systeem?

  1. Je gaat naar mijn website en bekijkt of je geïnteresseerd bent om mij te boeken als fotograaf.
  2. Via mijn website plan je een gesprek met mij in om zo meer te weten te komen over mijn proces, de pakketten en prijzen, hoe de dag er zal uitzien, hoe ik mijn foto’s aflever en nog veeeeel meer. Ik deel ALLES van het gehele proces mee.
  3. Na ons gesprek verstuur ik je een mailtje met nog eens alle info zwart op wit zodat je precies weet wat je te wachten staat. In die mail zal er ook een link staan om de fotoshoot te boeken.
  4. Beslis je om met mij in zee te gaan? Dan boek je online jouw fotoshoot. Via mijn boekingsprogramma kan je meteen een dag vastleggen. Je betaalt dan een fotoshoot vergoeding van €125. Zo ben je zeker dat ik die dag helemaal vrij maak voor jouw fotoshoot en wordt mijn werk tijdens en na de fotoshoot gedekt. Beslis je om toch liever geen fotoshoot te boeken? No hard feelings!
  5. Eenmaal jouw fotoshoot is geboekt ontvang je mijn voorbereidingsgids. Daarin beantwoord ik 99% van de vragen die ik al heb gekregen en geef ik meer tips over welke kledij, locatie en tijdstip je best kiest voor jouw fotoshoot.
  6. Joepie, fotoshoot tijd! Ik neem mijn tijd en we maken er een herinnering van om niet meer te vergeten! Want ohja, een fotoshoot gaat niet enkel om de foto’s achteraf maar ook om de hele belevenis.
  7. Twee weken na de fotoshoot zal je jouw foto’s te zien krijgen en kunnen kiezen welk pakket je graag wilt. Zo beslis je dus pas na het zien van de foto’s hoeveel je wilt betalen. In elk pakket zit er een aantal digitale bestanden (jouw foto’s) en een print tegoed*. Mijn goedkoopste pakket is €399.

* Print tegoed, was is dat?  Oh dat is iets heel leuk! Wanneer je jouw online galerij krijgt met al de prachtige foto’s, zal die ook verbonden zijn met de galerij winkel. In deze winkel zal je dus jouw foto’s kunnen vereeuwigen op fotopapier, canvassen, fotoboeken en nog veel meer! Je zal dus een kortingscode krijgen die je dan in de galerij winkel kan inwisselen voor heel veel leuke fotoproducten.

Wil je graag een business fotoshoot? Dan kan je het print tegoed omwisselen voor heel veel leuke (online) producten, perfect voor een ondernemer! 

Dus ja, mijn prijzen zijn in de lucht gegaan maar het is het echt waard. Ik wil echt dat mensen sparen en uitkijken om een fotoshoot te boeken bij mij. Dat we samen kunnen plannen hoe deze zal verlopen en het echt een gebeurtenis wordt die je nog lang zal navertellen.

En zoals altijd:

I’ll keep you posted!

Veel liefs,

Helena xx

May 23, 2022

Ik beloof je, je zal het niet erg vinden. Een fotoshoot zal namelijk een hele ervaring worden.

/

"Helena neemt rustig de tijd om je op je gemak te stellen voor de lens. Ze helpt je de gedurende fotoshoot je zaak/ beroep mooi in beeld te krijgen. Verder zoekt ze ook mee naar de styling van je outfit en een locatie."

"Helena neemt rustig de tijd om je op je gemak te stellen voor de lens"

— Céline, Diëtiste

"Helena neemt rustig de tijd voor zowel dier als mens zodat iedereen zich comfortabel voelt voor de lens. Ze vraagt ook wat je graag op foto hebt. Ik wou graag de connectie tussen mij en mijn dieren op foto hebben en dat heeft ze perfect kunnen vastleggen! Daarnaast heb ik heel snel mijn foto's mogen ontvangen en ze zijn prachtig!"

"De connectie tussen mij en mijn dieren heeft ze perfect kunnen vastleggen"

— Caro

"Wij gaan trouwen, joepie! Je hebt onze dochter al gefotografeerd voor haar 1e verjaardag en die waren prachtig! Daarom willen we jou graag als onze trouwfotograaf."

"We willen jou graag als onze trouwfotograaf."

— Céline & Bjorn

client reviews

Portfolio

Mijn favoriete tools

Fakkel fotografie

Home

Over mij

Unieke Minisessies

Contact

|

Cadeaubonnen

BLOG

All-in fotosessies